Naše poslanstvo je prebuditi gibalno kulturo v severovzhodni Sloveniji. V regiji je pojavnost različnih kroničnih bolezni in obolenj vse večja, kar lahko vodi do daljših odsotnosti iz delovnega mesta in do zmanjšanja delovne opravilnosti Vaših delavcev. S tem namenom smo ustanovili Moč gibanja, da bi približali vadbo in zdrav način življenja večjemu delu prebivalstva.

Tekom življenja se v telesu pričnejo degenerativne spremembe, ki so povezane s staranjem, opravljanjem določenega dela in telesno nedejavnostjo. Ti procesi lahko vplivajo na poslabšanje zdravstvenega stanja, kar vodi do pojavnosti bolečin v najbolj obremenjenih delih telesa (rame, ledveni del in kolki). Tovrstne težave pa potem vodijo v zmanjšanje sposobnosti učinkovitega dela na delovnem mestu, ki lahko že samo po sebi predstavlja breme zaradi ponavljajočih se gibov, ki vodijo do preobremenitvenih sindromov sklepov in mišic. Vendar pa lahko na vse te probleme pozitivno učinkujemo z redno telesno vadbo.

Vedno več zaposlenih je na bolniški odsotnosti zaradi bolečin v hrbtenici. Splošno prepričanje je, da teh problemov ne moremo popraviti, ampak to ni res! H kvarjenju hrbtenice prispeva človekova drža, dolgotrajne prisilne drže, zmanjšana gibljivost, prekomerne fizične obremenitve, hormonsko stanje in nenazadnje psihični dejavniki. Vsi ti dejavniki pa ne vplivajo le na bolečine v hrbtenici, ampak vplivajo tudi na ostale predele, kot so kolk, rama, koleno,… K temu pripomore tudi stres, ki se v zadnjih letih obravnava kot številka ena med dejavniki tveganja. Rešitev je telesna aktivnost, ki je znanstveno dokazana, da rešuje te probleme!

Kot zanimivost naj navedemo izsledek raziskav, da je bilo v Sloveniji zaradi bolečin v hrbtenici leta 2015 pri zdravniku 278 tisoč pacientov. V povprečju so bili odsotni z dela 25 dni. Samo strošek nadomestil za bolniške odsotnosti je znašal nekje 4,2 milijonov evrov. Če bi vsak izmed teh pacientov bil odsoten en dan manj, bi delodajalci in zdravstvena blagajna skupaj prihranili  več kot 1,5 milijona evrov. Raziskave so pokazale, da podjetje, katero vloži en evro v svojega zaposlenega, se jim le to povrne s štirikratno vrednostjo.

Za Vas lahko ORGANIZIRAMO PREDAVANJA o ergonomiji na delovnem mestu, o zdravem načinu življenja,… Organiziramo tudi SKUPINSKE IN INDIVIDUALNE VADBE ZA ZAPOSLENE v podjetjih, kar vse vodi k večji produktivnosti in manjši odsotnosti zaposlenih z delovnega mesta.

Želimo si povezovanja z lokalnimi podjetji, ki se zavedajo pomena zdravega življenjskega sloga, saj je naš moto “Z gibanjem do zdravja”.

Za več informacij nam pišite na info@mocgibanja.si

Share this Page